Dood leuk

Coverafbeelding van: Dood leuk

Trefwoord(en)
spanning
detective
vriendschap
moord
spelen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Tegen haar zin gaat Pippa naar een feestje met haar vrienden. Want ze moeten zich uitdossen in avondkleding uit de jaren 1920 en er wordt een moordmysteriespel gespeeld. Waarbij ze uit aanwijzingen moeten achterhalen wie de moordenaar is van de fictieve Reginald Remy. Eenmaal het spel begonnen, laat Pippa zich toch meeslepen in de sfeer van intrige en misleiding. Ze wil als eerste het mysterie oplossen.

Omdat dit verhaal zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van ‘Moordgids voor lieve meisjes’, zijn de personages al bekend bij de lezer. Er worden hints gegeven naar gebeurtenissen die zich nog moeten afspelen in ‘Moordgids voor lieve meisjes’. De lezers die dat verhaal al gelezen hebben, weten dus waarover het gaat.
Anderzijds is dit vrij korte verhaal heel ontspannen, want het gaat om een spel en een fictieve moord. Het verhaal verloopt chronologisch en wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Pippa. De lezer ervaart de gebeurtenissen in het moordspel door haar ogen. Hij/zij weet daardoor evenveel als Pippa. De ontknoping is dus geen echte verrassing, maar gewoon het slot van een ontspannen verhaal. Al geeft het wel aan dat net Pippa zich vastbijt in de gegeven tips en aanwijzingen. Iets wat haar in ‘Moordgids voor lieve meisjes’ en de vervolgen daarop zeker van pas komt.
Ontspannen verhaal over een moordspel met de gekende personages uit ‘Moordgids voor lieve meisjes’. Goed voor een aangename tijd leesplezier.

Pol Van Damme - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Holly Jackson

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2022

ISBN
9789021470757

Aantal pagina's
141

Prijs
€11,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Kill Joy

Vertaler(s)
H.C. Kaspersma