Doktersaurus

Coverafbeelding van: Doktersaurus

Trefwoord(en)
dinosaurussen
genezen
feesten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Tijdens een uitstap knalt Triceratops met zijn snuit tegen een boom en breekt zijn hoorn. Doktersaurus wordt gebeld en komt snel ter plaatse. Ze plakt de hoorn snel weer aan elkaar en helpt daarna Stegosaurus, die een splinter in zijn pink heeft. T-Rex wil ook geholpen worden, zijn neus zit verstopt. Doktersaurus onderzoekt hem, geeft hem pillen en zakdoekjes. Brontosaurus heeft buikpijn en kan niet poepen. De dokter laat hem pruimen eten die echter zo goed helpen dat er al snel een grote, dampende dino-hoop ligt. En terwijl de dino’s een feestje bouwen, genieten de mestkevers van de dinopoep.

Wat een verrassing! Een dinosaurus-dokter. Dat spreekt onmiddellijk tot de verbeelding. Vol verbazing zie je allemaal dinosaurussen met herkenbare pijntjes: een verkoudheid, een splinter in een pink (van een dino!), buikpijn of iets dat gebroken is. De dokter lost het allemaal op en daarna is er een groot feest.
De dino’s zijn kleurrijke karikaturen waardoor het geheel erg grappig wordt. Ook de expressies van de snuiten zijn heel speels en vrolijk. De tekst is op rijm en heeft een prettig ritme. Leuk om voor te lezen en samen met dinoliefhebbers te genieten van de prenten.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Emi-Lou May

Illustrator
Leire Martin   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048319213

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Doctorsaurus

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal