Doelwit – Bodyguard, deel 4

Coverafbeelding van: Doelwit – Bodyguard, deel 4

Trefwoord(en)
spanning
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Charley Hunter heeft geen gemakkelijke jeugd al is ze een kei in surfen. Ze wordt opgemerkt door het hoofd van de dienst ‘Buddyguard’. Een dienst die onopvallende bescherming biedt aan personen die mogelijk gevaar lopen. Door erg jonge mensen te gebruiken kunnen zij meer doen dan de klassieke bodyguards in het zwart met opvallende zonnebrillen. Charley wordt getraind en krijgt al gauw de opdracht om het tieneridool Ash Wild te beschermen die doodsbedreigingen heeft ontvangen. Charley werkt samen met een oude rot in het vak en voelt zich er erg onzeker bij. Zij ziet overal gevaar voor aanslagen waar er misschien niets aan de hand is. Wil iemand haar nog geloven of heeft ze het helemaal mis?

Dit is het vierde verhaal rond de dienst van Buddyguard. Wie ook de eerste delen heeft gelezen krijgt echter de indruk dat dit verhaal eigenlijk het eerste had moeten zijn. De opleiding krijgt heel veel aandacht, de verschillende personages die in de vorige delen aan bod komen, leren elkaar hier pas kennen en worden opgeleid.
Dat bederft echter de sfeer niet en de lezer krijgt een spannend verhaal voorgeschoteld dat als een sneltrein voortraast. Het gaat dan ook om de bescherming van een popidool dat op tournee is en van de ene stad naar de andere trekt om op te treden voor gillende tienermeisjes. Dit gegeven is erg herkenbaar. De personages en de gebeurtenissen worden realistisch beschreven en de dialogen zijn vlot. De kalmte van de oudere bodyguard en de onzekerheid van de jonge Charley als Buddyguard worden goed tegenover elkaar verwoord. Ook de wispelturigheid van het tieneridool komt levensecht over.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Charley. Enkele korte stukjes, cursief gedrukt, zijn vanuit een ander personage beschreven. Zij zorgen ervoor dat de lezer iets meer weet dan Charley en haar omgeving, maar niet voldoende om te weten wie ermee bedoeld wordt. Met een erg verrassend slot dat dan weer doet terugdenken aan personages uit de vorige delen van de reeks.
Geen diepgravende literatuur maar goede ontspanning met veel leesplezier. Ideaal als vakantielectuur.

Pol Van Damme - september 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Bradford   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Bodyguard

Jaartal
2017

ISBN
9789000354474

Aantal pagina's
365

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bodyguard: Target

Vertaler(s)
Karin Pijl