Doeboek voor kleine nerds 4

Coverafbeelding van: Doeboek voor kleine nerds 4

Trefwoord(en)
wetenschap
knutselen
doeboek

Genre
hobby

Vanaf
9 jaar

Hou je van wetenschap? Wat is er dan fijner om zelf aan de slag te gaan met een wetenschappelijk experiment. En het ook nog zelf in elkaar te knutselen. Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel hebben hun ideeën weer samengelegd en zo een nieuw doeboek in elkaar gestoken. Het vierde alweer, en net als de vorige delen valt er weer heel wat te leren, te ontdekken en zelf in elkaar te steken.
Samen met Hetty maak je je eigen telescoop. Haar duidelijke uitleg en stap-voor-stap handleiding wordt voorafgegaan door informatie over de James Webb- en de Hubble-telescopen. Leerrijk en een mooie aanzet om een eigen telescoop te bouwen.
Daarna kan je op pad met Lieven Scheire, die je meeneemt naar de stad op zoek naar fossielen. Nadat je die ontdekt heb op alledaagse plekken, kan je weer met Hetty aan de slag, die je een eigen fossiel laat maken. Met Lieven kan je dan weer een insect in barnsteen namaken.
Het volgende hoofdstuk draait rond computers en hun belangrijkste onderdelen. Een duidelijke en begrijpelijke uitleg over bits, bytes, USB en andere computertermen.
Er wordt ook nog geknutseld rond water (een laserstraal vangen in water, een mini-waterzuiveringsstation bouwen en een pop-pop-boot knutselen) en rond vuur (een regenboogvuur en luciferraketjes). Het meest indrukwekkende knutselwerk kan je maken met de hulp van Henk: een geodetische dome met kranten. Om te weten wat dat is en hoe je dat kan maken, zal je dit doeboek moeten aanschaffen.
Tussen alle weetjes en activiteiten staan nog puzzels en quizjes, om te testen of je goed opgelet hebt. Verduidelijkende en informatieve foto’s vullen samen met wat losse illustraties de teksten aan. Ze stimuleren je nieuwsgierigheid en nodigen uit om zelf aan de slag te gaan. Veel succes!

Mik Ghys - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Henk Rijckaert   
Hetty Helsmoortel   
Lieven Scheire   

Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts   


Jaartal
2022

ISBN
9789463935906

Aantal pagina's
109

Prijs
€19,99