doe niet zo gek, fee fleur!

Coverafbeelding van: doe niet zo gek, fee fleur!

Trefwoord(en)
feeën
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Dit boek bevat vier vrolijke avonturen van fee Fleur en haar vriendinnetje fee Saar.
In het eerste verhaal raken ze zo vertederd door het babyzusje van fee Bo dat ze ook een zusje willen. Maar hun toverkunsten zijn nog niet zo sterk dat ze een zusje kunnen toveren.
In een tweede verhaal proberen ze een kleine haas te helpen. Die is één van zijn twee tanden kwijt. Maar ook hier schieten hun toverkunsten te kort voor een nieuwe tand. Gelukkig kunnen ze met worteltjes wel iets aanvangen.
Het derde verhaal speelt zich af op een warme dag. Iedereen vindt het veel te warm dus proberen de feetjes de zon weg te toveren. En de uil te helpen die het te warm heeft, maar ook overdag wil slapen.
Het vierde verhaal speelt zich af op school, waar het feest is. Daar mag iedereen iemand naar school toveren om mee te feesten. Maar fee Saar heeft een probleem wanneer ze de zeefee wil uitnodigen.

Deze korte, vrolijke verhalen werden geschreven in een eenvoudige, vlotte taal (AVI 3 / E3). Heldere zinnen en een duidelijk verhaal zorgen voor een speels leesboek voor beginnende lezers. De roze cover past helemaal in de feetjessfeer van het boek. De illustraties zijn kleurrijk en expressief. Ze maken de tekst levendig en aantrekkelijk. Dat in elk verhaal blijkt dat de feetjes nog veel moeten leren vooraleer ze goed kunnen toveren, zorgt voor leuke verrassingen. Want toverkunst die misloopt zorgt in deze verhalen voor grappige resultaten.
Een vrolijk en speels leesboek voor beginnende lezers.

Mik Ghys - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Witte   

Illustrator
Jeska Verstegen   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Leren lezen met Kluitman

Jaartal
2019

ISBN
9789020678475

Aantal pagina's
61

Prijs
€8,99