Doe eens gek!

Coverafbeelding van: Doe eens gek!

Trefwoord(en)
spelen
humor
zelf doen
taal

Genre
hobby

Vanaf
5 jaar

Dit stevige boekje oogt commercieel; als het soort boek dat je aandacht opeist maar dat je snel weer weglegt en vergeet. Niets is echter minder waar. Want onder de schreeuwerige kaft gaat een werk schuil waarmee je uren zoet bent. Met je vrienden, in je klas, bij de jeugdbeweging, met je familie, …
Het boek bevat 500 leuke opdrachten om uit te voeren. Allemaal korte opdrachten, ideaal als tussendoortjes. Verscheidenheid is daarbij troef: tongtwisters (Zeg 10 keer na elkaar: Trillend trippelde tante Tiny Tandeloos naar de treiterende tandarts toe.), raadsels (k heb armen noch benen en toch kan ik een deur sluiten. Wie ben ik?), nabootsopdrachten (‘Doe Spider-man in actie na), behendigheidsopdrachten (‘Probeer een potlood zo lang mogelijk op het topje van je neus te laten balanceren.), speelopdrachten (Doe een reclamespotje na voor een wasmiddel.), muzikale opdrachten (Zing Klein klein kleutertje maar maak er een rapversie van), beeld uitdrukkingen uit, tekenopdrachten, en nog veel meer.
De ene opdracht is al gemakkelijker of uitdagender dan de andere, soms gewoon maar soms ook heerlijk gek, tot jolijt van de vrienden (bv ‘Stop je kleine teentje in een neusgat’).
Hier zijn duidelijk uren brainstormen met heel veel plezier aan vooraf gegaan.
Als spelelement zit er op de kaft een pijl waaraan je kan draaien en die beslist welke opdracht je moet uitvoeren. Dit zorgt voor een leuke spanning, de opdrachten zelf zorgen meestal voor hilarisch plezier!
Een perfecte tijdsdoder en socialiser voor jong en oud.

Eric Vanthillo - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Clobulle

Illustrator
Clobulle

Uitgeverij
Zuidnederlandse Uitgeverij   


Jaartal
2018

ISBN
9789044752380

Aantal pagina's
96

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
500 défis fous

Vertaler(s)
Nele Jacobs