Doe dit boekje open

Coverafbeelding van: Doe dit boekje open

Trefwoord(en)
boeken
lezen
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De uitnodigende titel van dit verrassende prentenboek leidt je naar een boek in een boek in een boek in een … Want het verschijnen van nieuwe boeken stopt niet. Als je het boek opent zie je meteen een kleiner boek met paarse kaft om te openen. Daarin zit een nog kleiner, rood boek met zwarte stippen over het Lieveheersbeestje dat een klein, groen boekje leest over de Kikker die ook iets opendoet, een klein, oranje boekje over Konijn die een klein geel boekje opendoet over Beer die een klein, blauw boekje opendoet over Reus die … Reus moet wel geholpen worden door zijn vrienden want zijn handen zijn te groot voor zo’n klein boekje. Samen lezen zij het boekje over een lieveheersbeestje dat een verhaal leest over een Kikker die een verhaal leest over een Konijn die een verhaal leest over een Beer die een verhaal leest over … Daarna doen ze een voor een hun boekje dicht tot jij zelf op het einde het kleine rode boekje dicht mag doen. En dan… doe je vast en zeker een nieuw boek open.
Opvallend en origineel, deze boeken in elkaar die elkaar opvolgen. Het stapelverhaal wordt zo fysiek waar en voelbaar gemaakt. Met veel verwondering en plezier als effect.
Het opbouwen, en later het weer afbreken, gidst je met veel plezier door een fantasierijke wereld van kleuren, net als een toverbal. De prenten zijn lieflijk ouderwets en speels nonchalant. De tekst is eenvoudig en juist gedoseerd. Van de Vendel vertaalde het geheel met veel gevoel voor poëzie en ritme. Met karige woorden en kleine zinnetjes weet hij een gevoel op te roepen van warmte en hartelijke vriendschap. Mooi!
Een speels prentenboek dat kinderen zullen verslinden, keer na keer. En dat hen zin doet krijgen in meer boeken.

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Jesse Klausmeier   

Illustrator
Suzy Lee   

Uitgeverij
Book Island   


Jaartal
2015

ISBN
9780994109880

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Open This Little Book

Vertaler(s)
Edward van de Vendel