Doe die deur dicht

Coverafbeelding van: Doe die deur dicht

Trefwoord(en)
dieren
honden
rust
humor
weer
chaos

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Koen Van Biesen, gekend van zijn eerdere muzikale verhalen zoals Buurman leest een boek en Buurman vangt een vis, leeft zich hier weer uit, als muzikant, als auteur én als illustrator.
Deze keer zitten er twee honden in een brasserie. De grote met een krant en de kleine met een laptop. Zij genieten van de rust. Maar die is echter erg kort. Want iemand heeft de deur open laten staan… Eerst komt de wind binnen gewaaid. Daarna gaat het stormen. Het regent binnen en wat later stroomt de regen binnen. De bladeren vliegen binnen en een hond met een bladblazer komt ze met veel lawaai weg blazen. Na hem hebben andere dieren ook de open deur opgemerkt en zij komen allemaal binnen. De beide honden geraken nu echt wel uit hun humeur en brullen dat die deur dicht moet.
Heel de tijd was er die ene centrale vraag: “Wie was het die de deur openliet?”…

Dit dolkomische stapelverhaal wordt verteld met hilarische prenten waarin alle details belangrijk zijn. Want Van Biesen vertelt niet alleen met zinnen die op en rond de prenten afgedrukt staan, maar ook de tekst in de krant van de hond en flyers aan de muur enzomeer vertellen mee het verhaal. Heerlijk om te ontdekken, keer na keer.
De expressie van de beide honden is zeer herkenbaar. Tegelijkertijd weet de auteur en illustrator een sfeer neer te zetten waarin je je met gemak kan inleven. De grote hond in zijn pak met bolhoed en de kleine mopshond in zijn blootje.
Daarna, als de drukte zich opbouwt, wil je mee gillen wie de deur open heeft laten staan. Maar dan, op het einde, wacht je een grote verrassing…
Tegelijkertijd, op de cd, hoor je het verhaal via een lekker jazzy lied dat zich met het verhaal opbouwt van relaxt rustig naar hectisch en chaotisch. Met telkens de opbouwende verklankingen die je kan mee scanderen: Waf Waf Waf, Bip Bip Bip, Woesj Woesj Woesj, Drip Drip Drip, Vwoe Vwoe Vwoe, …
De duur van de cd is erg kort en jammer dat er geen link is om dit lied virtueel te beluisteren, maar daar wordt in de toekomst misschien nog aan gewerkt?
In elk geval, kijkend, lezend, luisterend, meezingend, … Amusement en plezier verzekerd met al deze originele hilariteit!

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Koen Van Biesen   

Illustrator
Koen Van Biesen   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914612

Aantal pagina's
38

Prijs
€18,50


Aantal CD's
1

Duurtijd
13:10

Componist
Koen Van Biesen