Dodemansrit – Dader op het spoor, deel 4

aanrader Coverafbeelding van: Dodemansrit – Dader op het spoor, deel 4

Trefwoord(en)
treinen
avontuur
reizen
detective

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Alex is in de wolken wanneer oom Ben hem weer mee wil nemen op een speciale treinreis. Deze reis is zelfs extra speciaal, want er wordt een beroep gedaan op zijn speurkwaliteiten. Oom Ben en Alex gaan vermomd als 2 familieleden naar de begrafenis van een belangrijke spoorwegmagnaat. Was zijn dood een ongeluk? Of werd de man vermoord? Er rijzen twijfels over het testament en een heks zorgt voor angst en mysteries. Genoeg elementen om Alex en zijn oom aan het werk te zetten, zodat dit mysterie opgelost kan worden.

Dit is reeds het vierde deel van een detectivereeks met treinmysteries. De jonge Alex is een perfecte speurneus: snugger, opmerkzaam en vooral heel visueel ingesteld. Het is dankzij de vele tekeningen die hij voortdurend maakt dat hij mysteries kan ontrafelen. Zijn oom moet Alex’ enthousiasme soms wat temperen, maar is tegelijk zijn perfecte assistent. Alex sluit ook steeds vriendschap met enkele andere kinderen, die op hun manier een belangrijke rol spelen.
Deze hedendaagse detectiveverhalen zitten boordevol treinweetjes, die soms een doorslaggevende rol spelen bij de oplossing van de raadselachtige gebeurtenissen. De vlotte taal en de perfect opgebouwde spanning zorgen voor een heerlijk avontuur, net als de vorige delen van deze guitige serie.
Een aanrader voor iedereen, maar vooral voor detective- en treinliefhebbers.

Mik Ghys - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
M.G. Leonard   
Sam Sedgman   

Illustrator
Elisa Paganelli   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Dader op het spoor

Jaartal
2023

ISBN
9789026156816

Aantal pagina's
307

Prijs
€16,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Danger at Dead Man's Pass

Vertaler(s)
Anne Douqué