Dit laaiende vuur

Coverafbeelding van: Dit laaiende vuur

Trefwoord(en)
familieproblemen
liefde
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Als haar moeder na een vakantie van 14 dagen niet terugkeert naar huis, staat de zeventienjarige Lucille er plots alleen voor. Ze moet voor haar zusje zorgen, de rekeningen betalen, het huishouden doen en schoolwerk maken. Ze moet vooral voorkomen dat een sociale dienst dit zou te weten komen. Gelukkig kan ze rekenen op haar beste vriendin Eden. Ze wordt echter ook hopeloos verliefd op degene waarop ze niet verliefd mág worden.

Dit boek heeft de opmaak van een dagboek. Elk hoofdstuk is als een bepaalde dag getiteld (tellend vanaf de dag dat Lucille’s moeder verdween) of als één of andere bijzondere gebeurtenis uit het verleden.
Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van Lucille, in de ik-vorm. Daardoor ervaart de lezer heel goed de gemoedstoestand van Lucille. Hoe haar wereld als zand tussen haar vingers doorsijpelt, hoe ze moeite doet om overeind te blijven en te blijven volhouden. Tussendoor zijn er enkele momenten waar ze zich even kan ontspannen, al zijn die erg schaars. Maar Lucille is een vechter. En de lezer leeft met haar mee.
Het verhaal is in een gemakkelijk leesbare taal geschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op (Lucille kan nauwelijks volgen). Haar gevoelens, twijfels en wedervaren komen heel herkenbaar en levensecht over. Ook de andere personages worden realistisch beschreven. Als het noodlot toeslaat, keert de telling bij de hoofdstukken om, omdat dit nog belangrijker is voor Lucille dan het wegblijven van haar moeder.
Het verhaal eindigt open, met een klein optimistisch gebeuren. Maar zeker niet het einde van Lucille’s problemen. Al heeft ze de meeste wel min of meer onder controle.
Een gevoelig verhaal over een meisje dat vecht om haar leven op orde te houden.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Estelle Laure   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045119601

Aantal pagina's
228

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
This raging light

Vertaler(s)
Esther Ottens