Dit is voor jou

aanrader Coverafbeelding van: Dit is voor jou

Trefwoord(en)
kunst
schilderen
tekenen
dieren
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De kleine hoofdpersoon tekent graag. Hij doet niets liever. Alleen is een papier zo klein! Maar als hij op de grond tekent, loopt iedereen erover of spoelt de regen zijn tekening weg. Gelukkig leert hij Anselmo kennen. Net als hij is Anselmo een schilder. Anselmo heeft een groot atelier en toont de hoofdpersoon hoe je in vlekken dieren kan zien. Samen maken ze een prachtig schilderij. Maar dan is Anselmo opeens weg. Waar moet de kleine jongen nu schilderen? Gelukkig krijgt hij hulp!

Dit is voor jou is een prachtig prentenboek voor kleine tekenaars. De kleine jongen die in een Zuid-Amerikaanse stad vooral omringd wordt door norse mensen, ontmoet tijdens een regenbui Anselmo. Anselmo is een oude kunstenaar die diep vanbinnen nog kinds is gebleven. Samen zoeken ze in verfvlekken naar dieren. Op het moment dat de twee kunstenaars elkaar ontmoeten is Anselmo net begonnen aan een prachtig schilderij. Samen maken ze het schilderij verder af. Eén prent toont de voorbereidende fase van het schilderij, de potloodlijnen zijn nog zichtbaar. De volgende prent toont het afgewerkte schilderij vol felle kleuren.
Het verbaast niet dat de illustraties belangrijk zijn voor een prentenboek met kunst als thema. Toch is het aandeel van de illustraties in Dit is voor joubijzonder groot. De volledige (Zuid-Amerikaanse) sfeer wordt enkel door de illustraties geschetst. De verschillende stadia van het schilderij worden weergegeven in de prenten. En ook de dieren die uit de vlekken ontstaan kan de lezer ontdekken in de tekeningen. Wanneer de illustraties de schilderijen van Anselmo tonen zijn ze kleurrijk, maar de omgeving en de stad worden grauw weergegeven. De oude man wordt met zoveel liefde weergegeven dat de lezer zich meteen verbonden voelt met de verrimpelde kunstenaar die een kleine jongen onder zijn hoede neemt. Het verhaal is hartverwarmend en in combinatie met de prachtige tekeningen is Dit is voor jou een echte aanrader.

Bekroond met een Zilveren Penseel 2018.

Mathilde Lemm - mei 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sanne te Loo   

Illustrator
Sanne te Loo   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2017

ISBN
9789047708506

Aantal pagina's
26

Prijs
€13,95