Dit is ons verhaal

Coverafbeelding van: Dit is ons verhaal

Trefwoord(en)
spanning
moord
recht
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Na een wild feestje in een jachthut met veel drank en drugs gaan vijf goeie vrienden in de vroege ochtend op hertenjacht. Grant, één van hen, wordt doodgeschoten. De vier anderen dekken elkaar helemaal in. De officier van justitie wil liefst dat de rechtszaak in de doofpot wordt gestopt. Kate, die een bijbaantje heeft bij de plaatselijke justitie, heeft echter zo haar redenen om de zaak te willen oplossen. Kan ze daarbij haar eigen geheimen bewaren?

Het gegeven is niet origineel. Er zijn nog verhalen waarbij de daders elkaar beschermen om een moord toe te dekken. Maar de uitwerking en ontrafeling van dit verhaal is helemaal anders.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Kate die dankzij haar baantje bij justitie meer weet dan andere mensen. Elk hoofdstuk begint echter met een SMS-berichtje tussen Kate en één van de andere personages. Elk hoofdstuk eindigt met een stukje dat verteld wordt door de echte moordenaar, maar de lezer weet niet wie dat is. Deze tekst staat in een enigszins andere letter.
De verhoren van verschillende personages vormen ook een deel van het verhaal. Daardoor krijgt de lezer een uitgebreid en volledig beeld van het gegeven. Maar wel vanuit het standpunt van Kate. De personages zijn heel herkenbaar geschetst en de gebeurtenissen komen bijzonder realistisch over. Het verhaal speelt zich af in het heden over een periode van enkele weken.
Is het verhaal in het begin ietwat sloom, dan komt daar snel verandering in als Kate bepaalde dingen ontdekt, maar zelf ook in het nauw gedreven wordt. Daardoor blijft de lezer geboeid en wil hij/zij ook weten hoe het afloopt.
Vlot lezend verhaal voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ashley Elston   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000373444

Aantal pagina's
315

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
This is our story

Vertaler(s)
Ella Vermeulen