Dit is Oele

Coverafbeelding van: Dit is Oele

Trefwoord(en)
winter
sneeuw
jarig
maan
nacht

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Imme Dros en Ingrid Godon verzamelden hun krachten tot dit verrassend kleinood dat hunkert naar gretige peuterhandjes (en vice versa). Terwijl ook volwassenen zullen genieten van zoveel eenvoudige schoonheid en fijne poëzie. In drie korte, getekende verhaaltjes leer je het jongetje Oele kennen: een bijdehante peuter die om geen actie of initiatief verlegen zit. In de sneeuw ontdekt hij dat vallen pijn doet, maar glijden in een zelfgemaakte slee is zoveel fijner. Als hij jarig is heeft hij een ongelukje met de taart. Maar ook stukjes taart smaken lekker zoet. En net voor het slapengaan, neemt de maan hem nog even mee voor een reisje door het hemelruim.

Met stevige krijtlijnen en zachte kleuren tekent Godon een wereld bij elkaar die herkenbaar is en toch vol fantasie zit. Met eenvoudige details geeft zij Oele een expressie mee die boekdelen spreekt. De prenten zijn luchtig en zitten vol te ontdekken details. De eenvoudige tekst van Dros voegt er de juiste woorden aan toe. Niet meer of niet minder. Een gevoelig vleugje poëzie in een aanstekelijk ritme. Heel mooi om voor te lezen en door het rijmpatroon leuk om mee te zeggen door de lezer/kijker/toehoorder.
Samen met ‘Dit is Lila’ is dit hopelijk het begin van een lange reeks originele peuterboekjes van dit getalenteerd duo mét verhalen die prikkelen en begeesteren …

Eric Vanthillo - februari 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Imme Dros

Illustrator
Ingrid Godon   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2013

ISBN
9789045113630

Aantal pagina's
36

Prijs
€7,95