Dit is MIJN boom!

aanrader Coverafbeelding van: Dit is MIJN boom!

Trefwoord(en)
jaloers
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Eekhoorn houdt heel veel van zijn boom. Zijn boom heeft de mooiste en grootste dennenappels. Natuurlijk wil hij die niet delen. Misschien moet hij een poort bouwen? Of een muur? Maar hoe lang moet die dan zijn? En wat als er achter die muur misschien een grotere boom staat?

Niets leuker dan een heerlijk absurd en hilarisch prentenboek. Liefst speelt het nog in op de belevingswereld van kleuters én lig je krom om de illustraties. Dit is mijn boom! heeft het allemaal. Net als veel kleuters heeft de eekhoorn die de hoofdrol speelt last van de ‘dit is van mij en ik deel met niemand’-fase. Zijn gedachtegang is behoorlijk absurd en tegelijkertijd zo herkenbaar. Want als je gek bent op jouw eigen boom, wil je die natuurlijk niet delen. Je zal zien dat als je één iemand naast je boom laat zitten dat direct iedereen een plekje wil. En waar moet jij dan zitten? Eekhoorn bedenkt de gekste oplossingen om zijn boom en zijn dennenappels te beschermen. Maar wat als er een nog mooiere boom met nog grotere dennenappels bestaat?
De tekst an sich is al lekker gek en vrolijk, maar de illustraties stelen pas echt de show. Eekhoorns uitdrukkingen zijn goud waard en zijn houdingen maken het af. Dat de clue van het verhaal enkel in de prenten gevonden kan worden, is helemaal leuk. Ik ben benieuwd wie er het meest van deze aanrader zal genieten: jij of je kleuter…

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Olivier Tallec   

Illustrator
Olivier Tallec   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916333

Aantal pagina's
26

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
C'est MON arbre

Vertaler(s)
Marita Vermeulen