Dit is Lila

Coverafbeelding van: Dit is Lila

Trefwoord(en)
kijken
vlinders
slapen

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Imme Dros en Ingrid Godon verzamelden hun krachten tot dit verrassend kleinood dat hunkert naar gretige peuterhandjes (en vice versa). Terwijl ook volwassenen zullen genieten van zoveel eenvoudige schoonheid en fijne poëzie. In drie korte, getekende verhaaltjes leer je het meisje Lila kennen: een bijdehante peuter die om geen actie of initiatief verlegen zit. Zij wil graag over het muurtje kijken en stapelt wat spullen op elkaar. Maar als het torentje omvalt, ontdekt zij dat je ook op de grond dingen kan ontdekken. In de tuin ontdekt zij dat het niet zo eenvoudig is om een vlinder te houden. En zij en haar lappenpop, dat zijn twee handen op één buik.

Met stevige krijtlijnen en zachte kleuren tekent Godon een wereld bij elkaar die herkenbaar is en toch vol fantasie zit. Met eenvoudige details geeft zij Lila een expressie mee die boekdelen spreekt. De prenten zijn luchtig en zitten vol te ontdekken details. De eenvoudige tekst van Dros voegt er de juiste woorden aan toe. Niet meer of niet minder. Een gevoelig vleugje poëzie in een aanstekelijk ritme. Heel mooi om voor te lezen en door het rijmpatroon leuk om mee te zeggen door de lezer/kijker/toehoorder.
Samen met ‘Dit is Oele’ is dit hopelijk het begin van een lange reeks originele peuterboekjes van dit getalenteerd duo mét verhalen die prikkelen en begeesteren …

Eric Vanthillo - februari 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Imme Dros

Illustrator
Ingrid Godon   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2013

ISBN
9789045113623

Aantal pagina's
36

Prijs
€7,95