Dit is Jeruzalem

Coverafbeelding van: Dit is Jeruzalem

Trefwoord(en)
Jeruzalem
stad
jodendom
moslims

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Dit prentenboek over Jeruzalem begint met een beknopte geschiedenis van de stad. Daarna volgen dubbele paginagrote illustraties met daartussen enkele pagina’s met kleine illustraties die allemaal samen de kijker een beeld geven van deze heel bijzondere stad. Uitleg over de illustraties krijgt de lezer achteraan in het boek. Een kaart van het centrum van Jeruzalem sluit het boek af.

Dit prentenboek in groot formaat wil de jonge kijker/lezer een beeld geven van de stad Jeruzalem en de complexiteit ervan door de aanwezigheid van drie grote godsdiensten. Die maken elk aanspraak op bepaalde delen van de stad of tradities die al erg lang bestaan.
De onvoorbereide kijker loopt in het begin wel wat verloren omdat er vooraan niet wordt vermeld dat de uitleg over de illustraties achteraan staat.
Ook de illustraties zijn erg apart. De kleuren blauw, oranje, beige en rood voeren de hoofdtoon, samen met wit. Iets wat soms wel verwarrend of druk overkomt. De vreemde stijl van de illustraties zal mogelijk niet iedereen aanspreken. De intrigerende cover bevat een groot aantal elementen die een rol spelen in deze stad, al worden niet alle ervan verduidelijkt in het boek zelf.
Het is zeker geen prentenboek voor erg jonge kinderen. Maar wel heel bruikbaar op school tijdens lessen over de grote godsdiensten.
Bijzonder prentenboek over deze erg oude stad die door zijn geschiedenis een ingewikkelde en soms moeilijke samenleving heeft geschapen.

Pol Van Damme - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Stanislav Setinsky

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2015

ISBN
9789492986191

Aantal pagina's
52

Prijs
€21,95