Dit gebeurde allemaal echt

Coverafbeelding van: Dit gebeurde allemaal echt

Trefwoord(en)
lezen
lawaai
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Cees heeft vier katten en houdt van lezen. Tijdens een vrije dag wil ze in de tuin lezen in haar nieuwe boek. Haar ouders zijn niet thuis en ze heeft de tuin voor zich alleen. Denkt ze, want dat is buiten de buren gerekend. Buurvrouw Cornélie roept de hele tijd luid naar haar hondje Hatsjie. Buurman Matthijs is aan het klussen met boren en zaagmachines. En de overburen in het flatgebouw spelen luide muziek, zingen liedjes, barbecueën en vieren feest. Er is zoveel lawaai dat Cees boos het huis uitloopt. Haar vader is sloper en ze haalt een grote kraan met sloopkogel en maakt de hele buurt met de grond gelijk. Alles moet kapot. En de buren liggen bedolven onder het puin. Of toch niet?

Dit boek zet je op het verkeerde been. Want al wat Cees uithaalt, is een bedenksel van haar moeder want die is…kinderboekenschrijfster. De opbouw van het verhaal vormt een mooie spanningsboog naar het spectaculaire slot, dat daarna onderuit gehaald wordt. Heerlijk! Tijdens de beschrijvingen van alle buren en hun lawaai is er een vogel die commentaar geeft op het verhaal. Deze humoristische commentator maakt opmerkingen die de lezer ook zou kunnen maken, wat het extra grappig maakt.
De vlotte tekst is perfect gecombineerd met de vrolijke, expressieve illustraties. Samen vertellen ze het verhaal, aangevuld met de vogelcommentaar. Een plezier om te bekijken, te lezen en voor te lezen.
Dit boek werd uitgegeven in de reeks Tijgerlezen. Deze serie werd ontwikkeld voor jonge lezers. Ze bevat spannende of grappige verhalen met veel illustraties die voor plezier bij het lezen moeten zorgen. Dat is met dit boek absoluut geslaagd!

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Joukje Akveld   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2022

ISBN
9789045126609

Aantal pagina's
37

Prijs
€13,99