Dit boek is dodelijk

Coverafbeelding van: Dit boek is dodelijk

Trefwoord(en)
moord
detective
school
bedrog

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Jess is een beursleerling van de prestigieuze Heybuckle kostschool. Ze houdt van schrijven en verzint samen met Summer een spannend moordverhaal. Maar wanneer even later Hugh, een van de populairste leerlingen, vermoord gevonden wordt, belandt Jess in een nachtmerrie. Want Hugh is op dezelfde manier vermoord dan in haar verhaal. Samen met Summer wordt ze als hoofdverdachte bekeken door haar medeleerlingen. Wanneer Jess een anoniem bericht krijgt waarin iemand haar bedankt voor de inspiratie, is ze radeloos. Ze start een eigen onderzoek, waarop ze snel een nieuwe reactie krijgt: ze moet stoppen met zoeken of ze wordt het volgende slachtoffer. En ook al is Jess doodsbang, voor haar leven en voor het verliezen van haar plek op school, toch blijft ze zoeken…

Dit is en spannende thriller die zich afspeelt op een school vol rijke kinderen, waar neergekeken wordt op de zeldzame beursleerlingen. Deze achtergrond speelt een erg belangrijke rol in het hele verhaal, want er komen heel wat intriges naar boven die eerst niets maar uiteindelijk alles te maken hebben met de moord.
Het verhaal is een terugblik, neergeschreven door het hoofdpersonage, Jess. De lezer volgt haar avonturen, haar gevoelens en haar bedenkingen over de moord. Samen met Jess probeert de lezer zich een beeld te vormen van wie de moordenaar kan zijn. Door de vele wendingen in het verhaal blijft dat echter een mooi geheim dat bewaard wordt tot in de laatste hoofdstukken.
De personages worden raak beschreven, de houding van de meeste rijke leerlingen tegenover de beursleerlingen zegt veel over hun karakter. De stijl is aantrekkelijk en vlot, met veel dialogen en bedenkingen van Jess. De plot is doordacht en geloofwaardig, ook al heeft Jess veel geluk dat de privédetective zoveel details wil delen met haar.
Een spannend moord- en detectiveverhaal in een eliteschool.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Ravena Guron

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021483078

Aantal pagina's
382

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
This book kills

Vertaler(s)
Anne Elshof