Disconnect

Coverafbeelding van: Disconnect

Trefwoord(en)
vriendschap
wraak
geheimen
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
16 jaar

Na een avondje stappen op een vrijdagavond besluit een groepje vrienden hun oude school te bezoeken. Ze geraken in de theaterzaal, halen oude herinneringen op en drinken meer dan goed voor hen is. Dan blijkt dat ze de zaal niet meer uit kunnen en dat ze er ook geen bereik hebben voor hun mobieltjes. Ze hebben geen eten en als de biervoorraad op is, bijna geen drinken meer. Langzaam maar zeker komen er onderlinge spanningen over vroegere gebeurtenissen bovendrijven. Ze blijken allemaal een geheim te hebben. Dat is echter nog maar het begin van hun nachtmerrie!

Het verhaal heeft een lange aanloop nodig vooraleer het werkelijk spannend wordt. Het is dus aan de lezer om door te zetten om in het verhaal te komen.
Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit het standpunt van een ander personage. Dat vergroot wel het verwarrende gevoel bij de lezer over wie nu bij wie hoort en wie er aan het woord is. Deze verwarring wordt ook bij de personages groter en groter als ze er achter komen dat er één en ander niet klopt. Zodoende werkt het verhaal naar een climax toe. Daarin komt de lezer te weten dat niemand blijkt te zijn zoals hij of zij zich voordoet te zijn.
Het verhaal draait vooral rond de psychische gesteldheid van de personages en de evolutie ervan naarmate de tijd verstrijkt. Niet zozeer de actie zorgt voor spanning dan wel de interactie tussen de personages.
Een thriller die wat traag begint maar wel goed het ongemakkelijke gevoel weergeeft van de situatie waarin de personages belanden.

Pol Van Damme - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Juultje van den Nieuwenhof

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2014

ISBN
9789048821693

Aantal pagina's
206

Prijs
€14,95