Dinosaurussen – Bones

Coverafbeelding van: Dinosaurussen – Bones

Trefwoord(en)
dinosaurussen
skeletten

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding over dinosaurussen en het leven op aarde vóór de dinosaurussen,  komen zeventien dinosaurussoorten aan bod waarover informatie wordt gegeven.  Over een dubbele pagina wordt het skelet van de dinosoort verduidelijkt waarna een dubbele pagina volgt over verschillende dieren van dezelfde soort. De pagina met het skelet staat telkens op een vrij zwarte achtergrond en de pagina met de diersoort op een oud-bruine achtergrond. Telkens is de verhouding met de mens aangegeven zodat de lezer een beeld krijgt van de grootte van deze dieren.
In de drie laatste hoofdstukken maakt men een grote sprong voorwaarts in de tijd. Vroege vogels, groottandige jagers en mammoets en vroege olifanten, krijgen daar eveneens een plaats. Moeilijkere woorden worden achteraan verklaard in een woordenlijst. Een tijdlijn, een bijlage over fossielen en een register sluiten het boek af.
Alle informatie wordt gegeven in heel korte tekstjes die bij afbeeldingen of foto’s horen. De skeletten en de illustraties vullen het grootste deel van de pagina’s. De bijhorende informatie is eerder kort en zijn een aantal weetjes over het beschreven dier of diersoort. Ook geeft men aan dat men van een aantal zaken nog steeds niet zeker weet hoe het moet geweest zijn. Er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt en onderzocht waardoor eerdere informatie niet helemaal correct meer blijkt.
Mooi verzorgde uitgave voor heel wat kijk- en informatief leesplezier.

Pol Van Damme - januari 2015

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Kosmos   


Reeks
Bones

Jaartal
2015

ISBN
9789052109718

Aantal pagina's
96

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bone Collection Dinosaurs

Vertaler(s)
Jörgen van Drunen