Dino’s en hoe ze te verstoppen

Coverafbeelding van: Dino’s en hoe ze te verstoppen

Trefwoord(en)
dinosaurussen
emoties
gedrag
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Sam en haar dino zijn onafscheidelijk. Maar papa vindt dino’s niets voor meisjes. Zij mag hem niet meenemen als ze wekelijks bij hem komt logeren. Daarom verzint ze steeds de origineelste manieren om haar dino te verstoppen. In een soort van huis op wielen, als kerstboom, als paasei, enzovoort. Een jaar vliegt voorbij en de mensen kijken steeds uit naar Sam die verhuist met haar dino. Maar dan, op een dag, gaat het mis. Papa betrapt haar en besluit dat de dino het huis uit moet. Sam is ontroostbaar maar blijft niet bij de pakken zitten. Zij bedenkt een plan, een heel slim plan…

Dit originele prentenboek neemt je mee op sleeptouw doorheen het herkenbare verhaal vol fantasie. Een rijke fantasie met een hoog ‘wishful-thinking’-gehalte voor alle jonge lezers. En tegelijkertijd geeft het je een prettige boodschap mee over aanvaarding en jezelf zijn/blijven. Genoeg stof voor uren lezen/kijken/praten.
De uitgave valt op door zijn meer dan bijzondere illustraties die herkenbaar de realiteit weergeven en er tegelijkertijd ook een stevige, fantasierijke toets aan geven. Zo worden dromen op gang gezet en wordt je eigen verbeelding aardig geprikkeld. De zachte en sobere kleurkeuze maakt het geheel aantrekkelijk voor jong en oud.
Een bijzonder prentenboek en tevens kinderboekdebuut van de Gentse illustrator en schrijver Gheleyne Bastiaen, dat ons doet uitkijken naar meer. 

Eric Vanthillo - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Gheleyne Bastiaen   

Illustrator
Gheleyne Bastiaen   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789463373388

Aantal pagina's
46

Prijs
€19,50