Dinorama

Net als in ‘Anatorama’ wordt in dit impressionante boek magie gekoppeld aan wetenschap, plezier aan ontdekken, verwondering aan nieuwsgierigheid.
Het geheel doet je de wereld van vele miljoenen jaren terug en meer ontdekken. De tijd waarin de dinosauriërs al dan niet vredig samenleefden met andere dieren.
Na een kort overzicht van hoe de ganse wereld evolueerde tijdens het Mesozoïcum doorheen het Trias, het Jura en het Krijt, zoemen de makers hoofdstuk na hoofdstuk in op de verschillende werelddelen: West-Europa, Centraal-Azië en Rusland, Oost- en Zuidoost-Azië, Midden-Oosten en India, Afrika, Noord-Amerika, Australazië, Àntarctica en Zuid-Amerika.
Elk hoofdstuk start met een beknopte en heldere tekst over dat werelddeel doorheen de geschiedenis en wat men er gevonden heeft als overblijfsel van de tijd. Met daarnaast ook telkens een overzichtskaart van welke dinosaurus (overblijfselen) men waar gevonden heeft. Eindigen doet elk hoofdstuk met prenten van de dieren en planten uit die tijd in dat werelddeel en de diverse dinosauriërs die er leefden. Met bij elk dier of plant of dinosaurus een korte, bevattelijke tekst die je nieuwsgierigheid prikkelt.
Daartussenin ga je op ontdekking op een enorm grote prent (55cm x 35cm) waar je dank zij het magische kijkglas drie zichten tevoorschijn tovert: door de groene lens bewonder je de indrukwekkende omgevingen, door de blauwe lens de planten en de prehistorische dieren die er leefden en door de rode lens de dinosauriërs en andere verschrikkelijke hagedissen die er leefden.
Zonder het kijkglas zie je een kleurrijke prent waarop je weinig concreets terugvindt, maar eens je door een lens kijkt, kan het ontdek-feest beginnen. Want het moet gezegd, dit werk is het resultaat van perfectie in druk en originaliteit in ideeën. Als klap op de vuurpijl vind je achteraan in het boek een QR-code waarmee je je smartphone kan omtoveren in een magisch driekleurig kijkglas. Dat maakt het kijkplezier helemaal tot een feest vol ah’s en oh’s…
Al deze magie, gekoppeld aan de heldere teksten en de meer dan knappe uitgave van het geheel maken dit werk tot een must-have voor alle liefhebbers van dino’s, voor alle toekomstige wetenschappers en ontdekkers, maar eigenlijk voor iedereen. Want het plezier om al deze tekenpracht te ontdekken zal leiden tot ware ontdekkingsreizen…
Een originele en meer dan verrassende topper!

Eric Vanthillo - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Lucy Brownridge

Illustrator
Carnovsky   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2021

ISBN
9789002273704

Aantal pagina's
66

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Illumisaurus

Vertaler(s)
Saskia Martens
Jack Beinaerts