Dingen van ver

Coverafbeelding van: Dingen van ver

Trefwoord(en)
strand
ruilen
zee

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Julian woont met zijn moeder aan de kust. Wanneer het gestormd heeft, gaat hij op het strand altijd op zoek naar ‘dingen van ver’. Zo noemde zijn vader alle aangespoelde spullen. Op een dag vindt Julian een mooi versierde sabel tussen het zeewier. Hij is fier op zijn vondst en geeft hem een mooie plek in zijn kamer. De volgende dag heeft hij de sabel weer bij wanneer hij naar het strand gaat. Maar dan ziet hij een gestrand schip en een kleine boot die naar het strand komt. De kapitein van het schip ziet de sabel en is dolgelukkig omdat Julian zijn verloren sabel gevonden heeft. Die sabel betekent meer voor hem dan al zijn andere schatten aan boord, dus mag Julian iets komen uitkiezen. Er zijn veel mooie zaken bij maar Julian heeft snel zijn keuze gemaakt. Een heel belangrijke keuze…

Er zit een mooi verhaal verstopt achter het verhaal dat verteld wordt in dit prentenboek. Want terwijl Julian spullen verzamelt op het strand, wordt duidelijk dat zijn vader er niet meer is. Dat zit ook verborgen in andere kleine momenten. Maar vooral in de keuze die Julian maakt op het schip.
Dit is een sfeervol en gevoelig verhaal dat je raakt met woorden en tekeningen. De tekst leest vlot en beschrijft net iets meer dan de gebeurtenissen. De illustraties sluiten bij die sfeer aan en vertellen op hun beurt het hele verhaal. Prachtig is ook het contrast tussen de schutbladen vooraan en achteraan, want daar zit de essentie van het verhaal in.
Een sfeervol verhaal over hoop en opgroeien.

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Dave Eggers

Illustrator
Kelly Murphy   

Uitgeverij
Paolo


Jaartal
2021

ISBN
9789492600387

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Faraway Things

Vertaler(s)
Lourens Van Veluw
Aldo Manuzio