Dikke vriendjes krijgen een baby

Na ‘Dikke vriendjes durven alles’ (2020) en ‘Dikke vriendjes hebben een plan’ (2021) is er nu van dezelfde makers deze ‘Dikke vriendjes krijgen een baby’.
Maar het boek staat volledig op zichzelf, introductie van de karakters is niet nodig.
Deze keer krijgt de tweeling er een vriendje bij. Papa komt dolblij thuis met de nieuwe baby en eerst is er grote vreugde. Maar als wat later iedereen de baby komt bewonderen, voelen onze twee dikke vriendjes zich in de steek gelaten. Ze trekken erop uit en hopen dat baby hen zal missen…

Een herkenbaar verhaal voor zowel kinderen als ouders, met een mooi en verlossend einde. Het karakter van de twee vriendjes – stoer van buiten, teder van binnen –  is vertederend en zorgt voor de nodige fijne humor in het verhaal.
Ingrid en Dieter Schubert maken al decennialang samen de mooiste prentenboeken. Dankzij klassiekers als Monkie (1986) en Woeste Willem (1992) hebben ze hun plaats verdiend in het Nederlandstalige prentenboekenlandschap. Hun stijl blijft onveranderd: prenten vol sfeer en fijne details in zachte kleuren die bekoren en bondige teksten die zich vlot laten voorlezen.
Een bekoorlijk prentenboek over de mogelijke gevolgen van een nieuw broertje/zusje in huis.

Eric Vanthillo - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Illustrator
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2024

ISBN
9789025885274

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99