Dikke vriendjes hebben een plan

Coverafbeelding van: Dikke vriendjes hebben een plan

Trefwoord(en)
ruzie
samenwerken
bouwen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Twee broers zijn dikke vriendjes. Wanneer ze op een dag iets zoeken om samen te doen, willen ze iets bouwen. De ene zoekt takken, de andere stenen. Omdat ze niet kunnen beslissen wie er eerst mag beginnen bouwen, gaan ze elk apart aan de slag. Tot de ene zich prikt aan een tak en de andere op een steen valt. Dan willen ze weer samen bouwen, want alleen is niet fijn. Wanneer hun toren erg hoog geworden is en instort, is hun papa net op tijd om hen op te vangen en mee naar huis te nemen.

Wat deze broertjes meemaken is erg herkenbaar voor peuters en kleuters. Samen willen spelen, even ruzie maken en nadien toch weer samen verder willen spelen want alleen is niet zo leuk. Dat past helemaal in hun leefwereld. Het ziet er bovendien erg grappig uit. Vooral wanneer ze allebei gevallen zijn. Hun dialoog is grappig en stoer tegelijk:
‘Heb je bloed?’
‘Ja…’
‘Ik ook.’
‘Laat zien!

De hele tekst is in dialoog, wat de voorlezer de kans geeft om zeer expressief voor te lezen.
De illustraties zijn speels en zitten vol beweging. Het rode touw dat de broertjes bij zich hebben loopt als een rode draad doorheen het hele verhaal. Ze raken er in verstrikt of het brengt hen samen, maar het touw is steeds aanwezig. Hun papa, die net aanwezig is wanneer het misloopt, zorgt voor een warme afsluiter van het verhaal.
Een vrolijk nieuw avontuur van 2 dikke vriendjes.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Illustrator
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025882167

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,99