Dievenschool

Coverafbeelding van: Dievenschool

Trefwoord(en)
school
dieven
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Rolf lijkt een gewone jongen maar hij komt uit een familie van dieven. Daar is hij niet gelukkig mee, want stelen mag niet. Rolfs papa wil hem overtuigen maar Rolf wil liever geheim agent worden. Daarom zit er voor Rolfs ouders niets anders op dan hem naar de dievenschool te sturen. Daar zal hij wel leren om een goede dief te worden. Rolf vertrekt met tegenzin maar ontmoet al snel Gitte, een meisje dat ook naar de dievenschool gestuurd is. Samen proberen ze te overleven tussen de toekomstige dieven. Maar Rolf ontdekt dat Gitte een geheim heeft, eentje dat hij toch wat nader moet onderzoeken…

In de dievenschool kan je geen vrienden hebben, want alle leerlingen moeten leren stelen en bedriegen. Toch slaagt Rolf er in om een vriendin te vinden, vooral omdat ze zelf ook geen overtuigde dief is. Toch hebben ze alle dievenkunstjes goed onder de knie, waardoor ze een geheim ontdekken en voor een verrassing zorgen. Het verhaal is spannend en zit vol actie. Tegelijk komen Rolfs gevoelens aan bod, want hij vindt het niet fijn dat zijn familie uit dieven bestaat. En ook niet dat hij naar de dievenschool gestuurd wordt. Hij mist zijn ouders, zijn oude school en zijn vrienden. Daarom droomt hij ervan geheim agent te worden. Zo wordt zijn leertijd op de dievenschool toch nog interessant.
Een spannend verhaal met een vlotte tekst (AVI 5 / M4), die jonge lezers de sfeer laat opsnuiven van een ongezellige dievenschool waar je toch een vriend kan vinden. Met kleurrijke, bijpassende illustraties.

Mik Ghys - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Dirk Nielandt   

Illustrator
Job van Gelder   

Uitgeverij
Zwijsen   


Jaartal
2019

ISBN
9789048736737

Aantal pagina's
58

Prijs
€10,50