Diervrienden

Coverafbeelding van: Diervrienden

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Sommige dieren hebben andere dieren als ‘vriend’ die hen helpen of waarschuwen of naar voedsel leiden. In dit boek komen zo tien dieren aan bod die elk zulk dier-vriend hebben. Elk dier en dier-vriend krijgt een afbeelding op een volledige pagina. Terwijl op de andere pagina informatie over het dier en/of de samenwerking wordt gegeven. Daarna volgt een illustratie over een dubbele pagina met daarop beide dieren in hun omgeving.

Met dit mooi verzorgde prentenboek willen de auteurs jonge lezers/kijkers op een eenvoudige manier en in een eenvoudige taal informatie geven over dieren en hoe de samenwerking tussen hen verloopt.
De teksten over de dieren staan in een ruime bladspiegel op een gekleurde achtergrond. De kleur van die achtergrond is belangrijk, want hij verwijst naar wat het dier ‘te bieden’ heeft. Dat staat vooraan in het boek.
Op vele plaatsen staat nog een kort informatief of verklarend zinnetje dat met een sterretje wordt aangegeven. Op de afsluitende grote illustratie staat een kort ‘dialoogje’ van één zin tussen beide dieren.
De grote kleurrijke illustraties zijn erg realistisch getekend en zullen jonge kinderen zeker aanspreken vanwege hun grote ‘aaibaarheid’ (voor de meeste dieren toch).
Mooi verzorgd uitgegeven informatief dierenboek over de verrassende samenwerking tussen twee totaal verschillende dieren.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Coco & June

Illustrator
Coco & June

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2020

ISBN
9789002271090

Aantal pagina's
64

Prijs
€16,99