Dierentuin op stelten

Coverafbeelding van: Dierentuin op stelten

Trefwoord(en)
dierentuin
verkleden
flapjesboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

De dieren in de dierentuin leiden maar een saai leven. Of toch niet? Want die verkouden olifant blijkt een fantastische brandweerman. De luie panda’s zouden een fantastische rockband kunnen zijn. De flamingo’s zijn fraaie ballerina’s en het nijlpaard een geweldige bodybuilder. De luiaard kan een gevaarlijke ninja zijn en de apen elegante circusartiesten aan de trapeze. Kortom, deze dieren lijken op het eerste zicht erg gewoon maar nodigen je graag uit op hun verkleedfeestje.

Grote flappen op elke bladzijde tonen hoe de dieren zich zouden kunnen gedragen op een verkleedfeestje. Eerst krijg je een gewoon dierentuinbeeld, met rustende panda’s, of sierlijk stilstaande flamingo’s. Maar onder de flap krijg je een heel ander beeld van de dieren. Het is telkens opnieuw een fijne verrassing.
De tekst is op rijm maar wat geforceerd en fantasieloos. Gelukkig maken de speelse, expressieve illustraties veel goed. De flappen zorgen dan weer voor een interactieve uitdaging. De pagina’s van licht karton zijn bestand tegen onderzoekende peuterhanden. Dat maakt van dit boek een avontuurlijk voorleesavontuur in de dierentuin.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paula Bowles   

Illustrator
Paula Bowles   

Uitgeverij
Ballon Media   
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2020

ISBN
9789002272981

Aantal pagina's
12

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels