Dierenstad

Coverafbeelding van: Dierenstad

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
vertellen
fantasie
stad

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Nina gaat graag naar haar geheime plek, de junglestad waar planten en dieren in vrijheid samenleven. Ooit leefden er mensen. Nu is er ruimte voor natuur. Telkens ontmoet zij er haar vrienden, de dieren. En dan is het feest. Zij vertelt hen verhalen. Elke soort heeft zijn voorkeur. De apen houden het meest van avonturen in het heelal. De flamingo’s houden van mythes en legendes. De slang houdt van gedichten over de zee. Maar één verhaal is het absolute lievelingsverhaal van alle dieren…

Dit kleurrijke prentenboek oogt esthetisch en aantrekkelijk. De druk gevulde prenten met kleurvlakken die elkaar overlappen laten zich mondjesmaat ontdekken. Zo zit je als lezer/kijker mee in de jungle, bevolkt door dieren van alle soort en ras. Het geheel balanceert perfect tussen kunst en ambacht en roept verwondering op. Rui Silva maakt het geheel af als vormgever. De geprinte tekst als stempels, de compositie van elke pagina, de matte kaft, niets laat hij aan het toeval over.
Net als de prenten laat het verhaal zich ook ontdekken. Wat start als een fantasie, krijgt gaandeweg iets magistraals en mysterieus. Toch houdt de maker zijn voeten op de grond en gaat het geheel nooit zweven. Hij maakte zo een eenvoudig en toch veelzijdig verhaal dat vatbaar is voor vele interpretaties.
En zo versterken tekst en prenten elkaar tot een opvallend origineel werk dat zich graag laat ontdekken.

Eric Vanthillo - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Joan Negrescolor   

Illustrator
Joan Negrescolor   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2020

ISBN
9789492986085

Aantal pagina's
36

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Catalaans

Originele titel
A cidade dos animais

Vertaler(s)
Anne Lopes Michielsen