Dierendorpje helpt de bijen

Coverafbeelding van: Dierendorpje helpt de bijen

Trefwoord(en)
dieren
bijen
helpen
bloemen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Gijs de olifant is gek op honing, maar de bijenkorf is leeg. De bijen willen verhuizen want er zijn geen bloemen meer in Dierendorpje. Gelukkig weet Stientje het schaap wat ze moeten doen. Samen met de andere bewoners van het dorp gaan ze de grond bewerken om bloemenzaadjes te kunnen uitstrooien. Gijs kan helpen door water op te zuigen en met zijn slurf alles in één keer te besproeien. Al snel groeien er weer bloemen en komen de bijen terug. Als dank delen ze hun lekkere honing uit.

De speelse tekst is eenvoudig en op rijm, heel toegankelijk voor jonge kleuters. Ook de illustraties tonen dat speelse, met zeer expressieve gezichtjes. De boodschap in dit boek is ook duidelijk: als we de bijen willen helpen, moeten we zorgen dat er meer bloemen groeien.
Het boek wordt afgesloten met de tekst van een liedje van Kim-Lian van der Meij. Je kan het beluisteren via YouTube, samen met alle andere liedjes die ze schreef voor de boekenreeks over Dierendorpje. Een sfeervolle aanvulling op dit voorleesboekje.

Mik Ghys - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Gitte Spee   
Kim-Lian van der Meij   

Illustrator
Gitte Spee   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Dierendorpje

Jaartal
2020

ISBN
9789020682496

Aantal pagina's
25

Prijs
€9,99