Diep in de blauwe zee

Coverafbeelding van: Diep in de blauwe zee

Trefwoord(en)
zee
zeedieren
informatie

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding ‘daalt’ de lezer/kijker af in de zee, telkens dieper en dieper. In elke zone worden enkele dieren nader bekeken met een weetje erbij. Tussen de verschillende zones staan er nog enkele stukjes tekst met informatie over de zee, maar ook over plastic, biodiversiteit en het belang van de zorg voor de zee. Een lijst met diersoorten sluit het boek af.

Dit bijzondere kijkboek geeft de lezer/kijker een beeld van de verschillende zones in de zee naarmate er dieper wordt afgedaald. En dat gebeurt letterlijk; de lezer/kijker bladert niet van links naar rechts, maar van onder naar boven om zo telkens verder af te dalen in de zee. De dieptemeters staan aan de linkerkant aangegeven. Bij het begin van elke zone wordt informatie gegeven over hoe die zone is en welk leven er mogelijk is. Tijdens het verder afdalen, worden er enkele dieren afgebeeld met een weetje erbij. Ook de kleur van het papier wordt donkerder en donkerder naarmate er dieper wordt afgedaald.
Het is wel onduidelijk waarom de diersoorten achteraan in willekeurige volgorde staan en niet alfabetisch of naar voorkomende diepte.
Mooi verzorgde uitgave die heel visueel een beeld geeft van hoe de zones in de oceanen worden ingedeeld en welke dieren er leven. Zeker de moeite waard.

Pol Van Damme - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Gianumberto Accinelli   

Illustrator
Giulia Zaffaroni

Uitgeverij
Snor   


Jaartal
2022

ISBN
9789463141383

Aantal pagina's
84

Prijs
€22,90


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Giù nel blu – Della superficie agli abissi: viaggio sottomarino sfogliabile

Vertaler(s)
The Language Lab Talenservice