Didi’s schuld

Didi wordt gepest door Murat en zijn vrienden. Op school, onderweg naar de dansschool of naar huis. Thuis wil ze dat niet vertellen omdat ze zich zorgen maakt over haar ziekelijke moeder. Op school wordt er evenmin iets gedaan tegen het gepest. Uiteindelijk neemt Didi haar broers in vertrouwen. Maar dat is niet zo’n goed idee.

De auteur heeft al meerdere verhalen geschreven over pestgedrag en hoe daar door het personage op gereageerd wordt. In dit geval denkt Didi dat ze er zelf schuld aan heeft. Ze maakt zich meer zorgen om haar zieke moeder en wil haar dus niet lastigvallen met haar probleem. Daardoor werkt ze zich hoe langer hoe meer in nesten. Totdat ze geen uitweg meer ziet en sombere gedachten de overhand nemen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Didi. De lezer kijkt dus mee door de ogen van Didi naar de gebeurtenissen en hoe Didi zich daarbij voelt. De geschetste situatie wordt realistisch weergegeven en de dialogen zijn vlot. De personages komen levensecht over en de gebeurtenissen zullen door de doelgroep zeker herkend worden.
Toch zit er een ietwat vreemd gebeuren in het verhaal waarbij de slachtoffers zelfs voor de rechter moeten verschijnen en daar nog een boete oplopen. Terwijl de verantwoordelijke voor het pestgedrag er met een ‘preek’ vanaf komt.
Een herkenbaar verhaal over pesters en meelopers en een slachtoffer dat zichzelf de schuld geeft. Waarbij de auteur duidelijk maakt dat dit totaal niet zo is.

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Lydia Rood   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025879495

Aantal pagina's
125

Prijs
€14,99