Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen

Coverafbeelding van: Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen

Trefwoord(en)
familie
vaders
zoektochten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Loulou heeft dringend een papa nodig want alle leerlingen van de klas moeten hun papa meebrengen naar school. De juf weet niet dat Loulou geen papa heeft en dat wil ze zo houden. Voor Loulou is papa alleen maar een foto op de kast. Haar mama wil niets vertellen over haar papa, ze zegt alleen dat hij haar hart gestolen heeft. Dus denkt Loulou dat haar vader misschien een dief is. Dan organiseert ze een auditie voor een papa van één dag. Maar de enige man die aan haar eisen kan voldoen, papt aan met haar moeder. Zo heeft ze er ook niets aan. De enige die haar steunt in haar zoektocht is Wil, een man in een rolstoel die ze tijdens haar zoektocht toevallig heeft ontmoet. Misschien wil die toch voor één dag papa zijn?

Loulou is een vertederend meisje. Je begrijpt onmiddellijk haar probleem wanneer ze een papa mee naar school moet brengen. En ze neemt snel initiatief, want het komt niet in haar op om aan de juf te vertellen dat ze geen papa heeft. Ze wil absoluut een papa meebrengen naar school. Loulou’s acties doen je glimlachen en je kan je helemaal inleven in haar gevoelens. Net als zij word je boos op die mama die met haar uitgekozen papa verdwijnt. Je voelt ook de vriendelijkheid van Wil, de enige die naar haar luistert en haar echt helpt.
Dit is een gevoelig en aangrijpend verhaal, dat toch zeer luchtig blijft. Loulou en haar mama hebben het misschien niet gemakkelijk, maar Loulou is een heel vrolijk kind dat niet te veel stilstaat bij wat er beter zou kunnen in haar leven. De stijl is vlot en aantrekkelijk, waarbij het verhaal soms wordt aangevuld met briefjes en lijstjes. Ook de illustraties sluiten mooi aan bij de sfeer van het verhaal. Ze ogen fris en speels.
Een boeiende en vrolijke zoektocht naar een papa voor één dag.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Kelly Theunis

Illustrator
Annelies Vandenbosch   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2020

ISBN
9789059247581

Aantal pagina's
125

Prijs
€15,99