Delen!

Coverafbeelding van: Delen!

Trefwoord(en)
delen
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Twee katjes willen allebei dezelfde glibberige vis. Maar met elk de helft zijn ze ook tevreden. Zo delen twee muizen een stuk stinkkaas. Twee konijnen delen een knapperige wortel en twee apen een kromme banaan. Een sappige appel wordt gedeeld door twee varkens en een tros druiven door twee beren. En mama? Hoe kunnen we die delen?

Door de stevige kartonnen bladzijden van dit peuterboek kan elk voorwerp netjes in twee gedeeld worden. Dat kan je zien door gaten in de bladzijden. Een vis, banaan of appel is eerst heel, maar vanaf dat je de pagina wil omdraaien, verdeel je die in 2. Door dezelfde kleur aan te brengen op de linkerpagina, heb je dan na het omdraaien van de pagina een netjes gedeeld voorwerp.
De illustraties tonen enkel het essentiële: 2 personages die hetzelfde willen en dus moeten delen. Dikke zwarte lijnen zorgen voor herkenbare personages met expressieve snuitjes. Ze kijken sip wanneer ze hetzelfde willen hebben en lachen vrolijk wanneer ze elk hun deel hebben. Zo kunnen peuters duidelijk zien dat delen fijn kan zijn voor iedereen.
Een prettig kijk- en ontdekboek voor grijpgrage vingers.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Yusuke Yonezu

Illustrator
Yusuke Yonezu

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2020

ISBN
9789051168563

Aantal pagina's
28

Prijs
€10,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sharing

Vertaler(s)
M.E. Ander