December

De winterse verhalen en versjes uit deze bundel verschenen allemaal eerder in andere bundels. Maar deze keer werden zij voorzien van nieuwe illustraties, behalve die van Fiep Westendorp, die verschenen eerder in het kleuterblad Bobo.
Het is een dankbaar thema, de maand december: de tandarts die een winterslaap houdt, Hennie Hakkeprak die niets krijgt van de Sint omdat ze zo vies is, Jip en Janneke die liedjes zingen voor de Sint, Beertje Pippeloentje die gaat schaatsenrijden maar het ijs is te dun, Jip en Janneke die een kerstboompje trekken uit de tuin van de buurman, de kerstman die in bad moet voor hij op toernee gaat met zijn rendier Jan, enzovoort.
Een schat aan verhalen die heerlijk zijn om voor te lezen.
De verhalen van Jip en Janneke blijven leuk om te lezen. Hun akkefietjes en ruzies zijn zo herkenbaar maar elke keer weer is er gelukkig een happy end. De andere verhalen zijn stuk voor stuk verhalende verzen op rijm met veel pit en humor. Zeer herkenbaar en typisch voor A.M.G.Schmidt.
De nieuwe illustraties zijn mooi en goed gekozen bij de diverse verhalen. Charlotte Dematons, Martijn van der Linden, Fleur van der Weel en Sylvia Weve krijgen de eer. De verschillende stijlen maken het geheel tot een rijke bundel vol afwisseling.

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
Charlotte Dematons
Martijn van der Linden   
Fleur van der Weel   
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2015

ISBN
9789045118925

Aantal pagina's
59

Prijs
€17,50