De zusjes uit het verzonken moeras

Coverafbeelding van: De zusjes uit het verzonken moeras

Trefwoord(en)
Engeland
zussen
circus
gothic

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Willa, Grace en Freya groeien samen met hun drie andere zusjes op bij hun oma en wrede vader. Die laatste is er heilig van overtuigd dat de Vloek van Zes Dochters op zijn gezin rust en die zijn noodlot zal betekenen. De avond voor Grace wordt uitgehuwelijkt in ruil voor een paard, bezoekt het Vollemaancircus hun dorp. De drie zussen ontsnappen aan hun vader en vieren een avond vrijheid. Als het circus de volgende ochtend verdwenen is, is Grace dat ook.

Lucy Strange is de nieuwe koningin van de gothic verhalen. Ze kan als geen ander een geheimzinnige, donkere sfeer oproepen. Strange kiest steevast voor een historische setting en dit keer is dat ergens in de 18de-19de eeuw. Een tijd waarin vrouwen klein werden gehouden en er geen plaats was voor individualiteit. Wel was er ruimte te over voor bijgeloof en angst. Dat het leven van het gezin beheerst wordt door een vloek waar vooral de vrouwen schuld aan zouden hebben mag dus niet verbazen. Maar ook de vrijheid waarvan de zussen wanhopig graag willen proeven is niet vreemd. Uitgehuwelijkt worden aan een man die na de verdwijning van de eerste zus, dan maar de tweede zus neemt, opgroeien onder het juk van een gewelddadige, dronken vader en nooit verder komen dan de dorpsgrenzen is de perfecte broedplaats voor heldhaftige vrouwen.
Net zoals in haar eerste drie boeken verweeft Strange ook in De zusjes van het verzonken moeras wat magie door haar verhaal. Het maakt het geheel niet alleen spannend, hartverwarmend en een tikkeltje droevig maar ook wondermooi. Dat laatste kan ook gezegd worden van de coverillustratie en het taalgebruik. Extra leuk wordt het wanneer je beseft dat Strange inspiratie geput heeft uit Engelse folklore, dialecten en geschiedenis. Haar setting is gebaseerd op de Romney Marsh in Kent.
De zusjes van het verzonken moeras is wederom een bijzonder geslaagd verhaal dat je vanaf de eerste pagina een mysterieuze wereld in sleurt.

Mathilde Lemm - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Lucy Strange

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2022

ISBN
9789025775919

Aantal pagina's
278

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sisters of the Lost March

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders