De zoon van Neptunus – Helden van Olympus, deel 2

Coverafbeelding van: De zoon van Neptunus – Helden van Olympus, deel 2

Trefwoord(en)
mythologie
Oude Griekenland
Oude Rome
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Percy Jackson is zijn geheugen kwijt. Tijdens een achtervolging door Gorgonen komt hij bij een kamp van halfbloeden aan, die alles doen volgens de Romeinse traditie. Af en toe duikt een flard herinneringen op, maar het is te weinig om de kampbewoners iets over zichzelf te kunnen vertellen. Al snel wordt duidelijk dat er een grote strijd verwacht wordt, die kan voorkomen worden door een Queeste van drie personen die de God Thanatos moeten bevrijden. Omdat die gevangen is, sterft niemand en worden doden weer levend. Erg lastig als plots oude vijanden je weer het leven zuur komen maken. Percy vertrekt op queeste met Frank en Hazel, twee vrienden die hij al snel maakte in het kamp. Samen beleven ze onvoorstelbare avonturen en trotseren ze heel wat gevaren. Maar zullen ze op tijd zijn? En krijgt Percy zijn geheugen terug?

In dit nieuwe avontuur van Percy Jackson staat hij zelf weer centraal. Tijdens het vorige verhaal in de reeks stond Jason centraal, die afkomstig was uit dit Romeinse kamp.(‘De verloren held’) Door Percy als Griekse halfgod in het Romeinse kamp te brengen, willen de goden proberen om de Romeinse en Griekse godenwereld samen te brengen, want alleen dan zullen ze de strijd kunnen aangaan tegen de totale vernietiging van de godenwereld. Jason en Percy hebben dus een sleutelrol in dit gebeuren. Percy zorgt ook hier weer voor avonturen vol actie en spanning, boeiend en soms adembenemend verteld. De godenwereld met al zijn vertakkingen is immers wijd verspreid over de hele wereld, maar gewone stervelingen merken er niets van. Tijdens de reis van de drie vrienden kom je stilaan meer te weten over het verleden van Hazel en Frank, leer je hun geheimen kennen en daardoor ook hun ongekende krachten. Het is dan ook fantastisch hoe al deze talenten samenkomen om van dit verhaal een fantasievol en superspannend verhaal te maken. Waar ook heel wat humor in verwerkt zit, want ook de godenwereld heeft zijn kleine kantjes.
De eerste stappen zijn nu gezet, de twee kampen hebben kennis gemaakt met een held uit het andere kamp. De vraag zal nu zijn: kunnen ze samenwerken? Hopelijk biedt het volgende deel uit deze reeks daar een antwoord op.

Mik Ghys - mei 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Riordan   

Uitgeverij
Boekerij   


Reeks
Helden van Olympus

Jaartal
2013

ISBN
9789022565452

Aantal pagina's
456

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Son of Neptune

Vertaler(s)
Marce Noordenbos