De zon op je bol

Coverafbeelding van: De zon op je bol

Trefwoord(en)
natuur
natuurbescherming
bloemen
informatie

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

De zon op je bol (of de nog leukere Engelstalige titel I Ate Sunshine for Breakfast) is een boek dat alle bloemen en planten viert. Want zonder bloemen en planten zouden wij niet kunnen bestaan. Je kent vast wel een tulp of een appelboom. Maar ken je ook zeepkruid en de trompetbekerplant? Sla snel het boek open en dompel je onder in de wondere wereld van de natuur.
Het boek, dat best omvangrijk is voor een non-fictie werk voor kinderen, is opgedeeld in vier hoofdstukken. Eerst leer je meer over hoe planten er vanbinnen uitzien en hoe ze ‘werken’. Dan kom je te weten dat verschillende soorten planten familie zijn van elkaar en sommige soorten al heel lang bestaan. Ze kunnen in extreme weersomstandigheden groeien en zijn meesters in het vergiftigen of vangen van hun prooien. Het derde deel leert je meer over hoe we elke dag in contact komen met planten. Oké, die maïskolf op de barbecue is niet zo moeilijk te bedenken maar ook je kleren, poetsproducten, parfum en viool zijn gemaakt van planten. En wie weet ben je wel vernoemd naar een bloem? Tenslotte lees je over planten die in de wetenschap gebruikt of onderzocht zijn. Maar, en dit weet je eigenlijk al, het gaat niet al te best met onze natuur. Gelukkig kunnen we helpen. Na het lezen van De zon op je bol en het maken van de leuke DIY-projecten ben jij een echte plantenkenner!
Het boek sluit af met deze ietwat macabere maar daarom niet minder correcte zin: ‘Als de mens ineens zou verdwijnen, zouden planten prima kunnen overleven. Maar als de planten ineens zouden verdwijnen, zou de mens nog geen paar minuten kunnen overleven.’
De zon op je bol is een interessant, mooi vormgegeven boek over de immense kracht en wonderbaarlijke schoonheid van planten.

Mathilde Lemm - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Michael Hollander

Illustrator
Philip Giordano

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2021

ISBN
9789464040135

Aantal pagina's
125

Prijs
€23,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I ate sunshine for breakfast