De zon achterna

Coverafbeelding van: De zon achterna

Trefwoord(en)
kunst
kunstenaars
schilderen
schilderijen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Op een dag ontwaakt een klein mannetje in een schilderij. Hij springt er uit en gaat op ontdekking. Wat is de wereld groot! En spannend…

Clavis heeft het op zich genomen om jonge kinderen, vanaf 5 jaar, kennis te laten maken met kunst. Met hun reeks Kunst voor kinderen geven ze een aantal prentenboeken uit waarin belangrijke werken tot leven komen. Soms gaat het verhaal over een kunstenaar en zijn werk zelf, soms is de wereld waarin een verhaal zich afspeelt gebaseerd op een bekend kunstwerk.
De Chinese illustrator Liu Hao verzorgde tekst en beeld. De zachte kleuren en fluïde tekeningen roepen een rustgevende sfeer op. Je waant je in een museum. De zon achterna vertelt niet het levensverhaal van Vincent van Gogh, al treedt hij wel op als figurant. De hoofdrol is weggelegd voor een fantasievol figuurtje: de zonnebloembaby. Verschillende van van Goghs bekendste werken vormen de basis van het verhaal en de prenten. Ook Hao’s eigen stijl werd aangepast aan die van van Gogh. Al deze knipogen zijn waardevol maar niet noodzakelijk. Ben je nog niet bekend met zijn werk? Geen probleem, het verhaal heeft voldoende betekenis zodat ook een leek ervan kan genieten. Zie het kunstzinnige aspect van het prentenboek als een uitnodiging om dieper in te gaan op schilderkunst of het werk van Vincent van Gogh, maar voel je vrij om dit naast je neer te leggen.
De zon achterna is een verhaal dat vertelt over het belang van licht, in de schilderkunst, maar bovenal in het leven.

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liu Hao

Illustrator
Liu Hao

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Kunst voor kinderen

Jaartal
2022

ISBN
9789044842487

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Chinees

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij