De zomer waarin mijn vader homo werd

Coverafbeelding van: De zomer waarin mijn vader homo werd

Trefwoord(en)
homoseksualiteit
liefde
puberteit
twijfelen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Op 29 juni om 15.33u besluit de 13-jarige Arvid(sjaur) een dagboek bij te houden over die zomer dat zijn vader homo werd. Dit doet hij in het gastenboek van het beroemdste buiten-wc van Noord-Noorwegen in Nordflutbotn. Hij verblijft er met zijn vader en hun loopse hond Waldo in een oude caravan, op het weilandje naast het huis van Roger Berg en zijn 12-jarige dochter Indiane. Indiane is een eigenzinnige, stoere meid die niet op haar mondje is gevallen. Zij vindt Arvid best aardig, maar dat is niet wederzijds. Of beter: dat lijkt niet zo. Ondertussen ontstaat er een relatie tussen de beide vaders, wat Arvid en Indiane allebei kost wat kost willen verhinderen. En dan is er nog Frank, de vriend van Arvid en stoere meidengek, die op bezoek komt.
Genoeg stof voor een boeiende ‘young adult’-roman die geen taboes uit de weg gaat.
De toon van het gehele boek is licht en vol humor. Het verhaal leest als een trein en sleept je mee doorheen de puberkronkels en -twijfels van het hoofdpersonage. Zijn talrijke initiatieven om het elke keer weer op zijn eigen manier aan te pakken draaien meestal fout uit. Zo stapelt hij probleem op probleem. Als lezer zou je hem willen behoeden voor deze chaos en wens je hem het beste toe.
Doordat het boek geschreven is vanuit zijn standpunt maakt dat je met hem meeleeft. Zelfs als hij weer eens totaal fout reageert op wat er zich rondom hem afspeelt. De komst van zijn goede vriend op het einde van het verhaal is wat overbodig en leidt af van de kernproblematiek van het verhaal. Jammer maar niet onoverkomelijk.

Eric Vanthillo - november 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Endre Lund Eriksen

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2014

ISBN
9789000329564

Aantal pagina's
167

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Der sommeren pappa ble homo

Vertaler(s)
Bernadette Custers