De zomer waarin ik in een caravan woonde

Juno is boos op haar vader. Hij kocht zomaar een camping aan de andere kant van het land en nu zijn ze daarheen verhuisd. Ze mist haar vrienden en wil de stacaravan waar ze nu wonen niet verlaten als protest. Tot er op een nacht brand uitbreekt bij hun buurvrouw op de camping en Juno alarm slaat. Zo ontmoet ze Dean, die elke vakantie op de camping doorbrengt en er dol op is. Hij neemt haar mee op sleeptouw  zodat ze zelf kan ontdekken hoe leuk het er is. Stilaan laat ze haar verzet varen en probeert ze positief naar de toekomst te kijken.

Het protest van Juno is herkenbaar. Niemand wil graag zijn vrienden achterlaten en elders helemaal opnieuw beginnen. Zelfs voor Juno’s moeder is het een grote stap, dat merkt Juno na een poosje ook wel. Langzaam maar zeker veranderen haar gevoelens tegenover de camping en zijn bewoners. Vooral het feit dat iedereen er zo graag naartoe komt en er gelukkig is, trekt haar over de streep. En Dean natuurlijk. Vanaf de eerste momenten is ze gek op hem. Ze telt zelfs de uren dat ze elkaar al kennen. Dankzij Dean gaat de aanpassing plots heel erg vlot. Iedereen zou een Dean moeten hebben bij zo’n ingrijpende gebeurtenis.
De personages zijn goed gekozen en mooi in beeld gebracht. Juno’s gedachten en gevoelens worden raak beschreven en geven een mooi beeld van haar ontevredenheid. De lezer kan zich perfect inleven in dit personage, en leest dan ook met plezier verder wanneer alles de goede kant opgaat.
Een ondanks alles vrolijk verhaal over verhuizen en nieuwe vriendschappen.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Evelien Feltzer   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2021

ISBN
9789000372010

Aantal pagina's
157

Prijs
€13,99