De zomer dat de liefde langzaam verdween

Coverafbeelding van: De zomer dat de liefde langzaam verdween

Trefwoord(en)
zomer
echtscheiding
gezin

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Die zomer dat de liefde verdween, keek papa naar Roxie maar hij zag haar niet en glimlachte mama maar ze straalde niet. En Roxie, die begreep het niet. “De liefde is op”, zei mama. “We gaan scheiden”, zei papa. Wat volgt is een proces van ruzie maken, het weer goed maken, verdriet, het verdelen van goederen, van de kat en van Roxie. Week om week woont Roxie bij elk van hen. Maar geen van beiden is gelukkig. En Roxie, die durft zich niet te uiten en geen partij te kiezen. Zal het paadje tussen de twee huizen uiteindelijk soelaas bieden?

Dit gevoelige prentenboek vol emoties, is duidelijk het resultaat van een noodzaak, maar het mist consistentie. Soms zijn de prenten pareltjes vol gevoel, enkele keren zijn het zelfs plaatjes die je zou willen inkaderen zo mooi en treffend. Zoals de donkere prent waar het meisje tussen de twee huizen balanceert, of waar het meisje afgebeeld staat als een pop op het ruitjespapier. Maar vaak zijn de illustraties stroef en niet gespaard van clichés.
Idem dito met de vormgeving van de tekst. De letters in het ‘typewriter’-lettertype zijn niet echt passend bij de inhoud, maar dat is vatbaar voor discussie. Maar die enkele keren dat ze geplaatst zijn in kadertjes, dat stoort elke zin voor esthetica.
Het verhaal zelf neemt een stevige loop met de tijd. Alle stappen van een echtscheiding volgen hier zo snel na elkaar, dat je je er ongemakkelijk bij voelt. Dat is natuurlijk ook het gevoel van Roxie, maar toch… Subtiliteit en nuancering zijn ver zoek.

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kristel Naessens   

Illustrator
Kristel Naessens   

Uitgeverij
Levendig   


Jaartal
2020

ISBN
9789491740756

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,95