De zombietrein en andere stripgedichten

aanrader Coverafbeelding van: De zombietrein en andere stripgedichten

Trefwoord(en)
poëzie
strips

Genre
poëzie

Vanaf
8 jaar

Heb je ooit al geprobeerd je geschenk van de sint te ruilen? De drie broers in een gedicht in dit boek proberen het. Ze hebben een broertje gekregen en vinden dat een fout cadeau. Hij huilt, hij stinkt en hij smeert alles vol snot. Ze willen liever zes poesjes, of een oom met een boot. Maar kan je ruilen zonder bonnetje?

Edward van de Vendel vond weer heel wat onderwerpen voor een gek gedicht. Of voor eentje waar je toch even over na wil denken. Hij beschrijft het vertrek van oma die op bezoek was, spreeuwen in een boom, de angst voor de vader van een bijna-vriend, dode goudvissen in doosjes en starende baby’s in de trein. Zijn gedichten hebben een pittig tempo en een vlot rijm. De grappige teksten doen je grinniken, de ernstigere gedichten laten je even nadenken.
Daarbij komen dan de tekeningen van Floor de Goede, die van deze gedichten ‘stripgedichten’ maakte. Hij slaagt er op een wonderlijke wijze in om de teksten van van de Vendel tot leven te brengen in stripvorm. Daarbij zorgt hij al voor een eigen interpretatie en zeer originele invullingen. Zijn bioscooppubliek bij het gedicht ‘In de bioscoop’ bestaat uit herkenbare filmberoemdheden, wat het bioscoopbezoek plots nog spannender maakt. De starende oogjes van de baby in ‘Starende baby’tjes’ laten je mee schrik krijgen voor de toekomst want ze zien werkelijk alles. En bij ‘De zee is een schilder’ sluiten zijn tekeningen perfect aan bij het dromerige van de tekst.
Dit duo zorgt samen voor vuurwerk. De teksten van van de Vendel krijgen door de illustraties van de Goede nog meer betekenis, of werkt het net andersom? Een ding is zeker, dit duo zorgt voor een frisse wind in de kinderpoëzie en combineert op een unieke wijze poëzie met strips. Een aanrader!

Bekroond met een Zilveren Griffel 2018.
Ook hun vorige stripgedichten waren uniek en vielen dan ook in de prijzen.
‘Opa laat zijn tenen zien’ kreeg een Zilveren Griffel 2009 en ‘Draken met stekkers’ kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury (2011) en de Stripschappenning voor Album van het Jaar 2010.

Mik Ghys - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Edward van de Vendel   

Illustrator
Floor de Goede   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045119564

Aantal pagina's
43

Prijs
€12,99