De zolderkampioen

Coverafbeelding van: De zolderkampioen

Trefwoord(en)
voetbal
vriendschap
geheimen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Ramo is gek op voetballen, maar zijn ouders zien dat anders. De voetbalwereldster Vinci Di Balles is het echter beu om overal op te draven. Opgejaagd door fans, springt hij achter op de fiets bij Ramo. Zo belandt de voetballer op het zolderkamertje van Ramo. Maar niemand mag het weten, ook Ramo’s ouders niet. Wat nu?

Bijzonder grappig en erg herkenbaar verhaal over een jongen die heel erg opkijkt naar zijn idool maar zich dan in nesten werkt door zijn leugentjes ‘om bestwil’. Een aantal personages zijn vrij stereotiep geschetst, zoals de ouders van Ramo, die hun kinderen wel vooruit willen helpen, maar niet naar hen luisteren. Of de immens populaire tv-presentator die zichzelf erg belangrijk vindt. Het gebrekkige Nederlands van de voetballer zorgt daarnaast ook voor de nodige misverstanden.
De kinderen zijn nog het meest herkenbaar en realistisch geschetst.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Ramo, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee naar de gebeurtenissen door de ogen van Ramo. Ook wat hij denkt en voelt wordt goed beschreven.
Het verhaal verloopt chronologisch, leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Een attente lezer heeft ook al vrij snel door wie de ‘slechterik’ in het verhaal is. De auteur heeft een aantal ‘tips’ in het verhaal verwerkt. Hij verwijst ook naar een beroemde toespraak. Al zullen jonge lezers dat niet doorhebben.
De lezer hoeft geen voetballiefhebber te zijn om van dit verhaal te genieten.
Niet diepgravend maar een leuk en vlotlezend verhaal met veel actie en de nodige humor. Een aantal zwart-wit illustraties verluchtigen het geheel.

Pol Van Damme - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Maarten Kuipers

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2022

ISBN
9789464530063

Aantal pagina's
214

Prijs
€15,99