De Zoete Zusjes lossen het op

Coverafbeelding van: De Zoete Zusjes lossen het op

Trefwoord(en)
zussen
speuren
vakantie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Saar en Janna hebben een week vakantie. Hun papa moet net die week voor zijn werk naar het buitenland dus kunnen ze niet met hun familie op reis. Gelukkig bedenkt Saar dat papa heeft gezegd dat ze een hut kunnen bouwen op zolder. Nadat ze daar al een poos gespeeld hebben, ontdekken ze er een gouden omslag. Hun papa heeft iets leuks geregeld voor de zusjes, met allerlei opdrachten die ze tijdens de week vakantie moeten oplossen. Na elke opdracht die ze tot een goed einde brengen, krijgen ze weer een nieuwe opdracht. Tot papa weer thuis komt en ze de beloning samen kunnen vieren.

Dit vrolijke verhaal laat de lezer de belevenissen van de zusjes mee beleven. Ze zijn nieuwsgierig, enthousiast en erg ondernemend. Elke lezer krijgt er zin door om zelf iets leuks te gaan doen. Of zelf een speurtocht te bedenken (of te laten bedenken).
De belevenissen van de zusjes zijn eigentijds en vrolijk, ze maken de lezer mee enthousiast. Er zijn tips over geheimschriften en verschillende zoekopdrachten, waardoor dit boek meer is dan gewoon een verhaaltje.
De tekst leest prettig en vlot. De illustraties sluiten mooi aan bij de avonturen van de zusjes. Een grote zoekplaat sluit het boek af.
De Zoete Zusjes zijn ondertussen al erg bekend, niet alleen van hun boeken. Ook op sociale media valt er heel wat te ontdekken over deze levendige familie.

Mik Ghys - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Hanneke de Zoete   

Illustrator
Iris Boter   

Uitgeverij
Kosmos   


Jaartal
2024

ISBN
9789043926546

Aantal pagina's
93

Prijs
€15,99