De zoete smaak van kersenrood

aanrader Coverafbeelding van: De zoete smaak van kersenrood

Trefwoord(en)
kleuren
levensles
vreugde
levenslust
dagelijks leven

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Nine woonde in het land zonder kleur samen met haar ouders, grootouders en de kat Bastian. Alle kleuren waren er ooit weggeblazen door een vreselijke wervelstorm en sindsdien was het hele land zwart en wit: zwarte huizen, een helder witte zon, grijze weiden, enzomeer. De bloemen bogen hun hoofd en alle fruit leek hun smaak verloren te zijn. Oma vertelde steeds verhalen over haar kindertijd, toen het land vol kleur was. Over hoe ze proefden en hoe mooi alles was. Op een dag, toen ze met opa ging vissen, vond Nine een kleine metalen doos met daarin vijf potloodjes. Een zwart, een wit en drie glimmende kleuren. Zij plantte de potloodjes in de aarde, gaf ze elke dag water, en toen…

De makers van ‘Het land van de grote woordfabriek’ en andere betoverende prentenboeken voegden hun krachten weer samen en creëerden deze originele nieuwkomer die perfect past in hun rijtje van fijne en vertederende, poëtische prentenboeken.
Het betoverende verhaal, de eenvoudige en juist gedoseerde tekst, de fragiele vertaling en de sprekende prenten, alles klopt en houdt je aandacht vast.
Knap hoe drie vierde van het boek in het duister is gehuld, om daarna te eindigen in het licht en alle kleuren van de regenboog. Je ziet het niet alleen gebeuren, je voelt het ook. En zo is dit een van die prentenboeken die aan je blijven kleven en waarnaar je steeds terugkeert. Goed voor jong én oud om samen van te genieten en daarna samen door te bomen over kleuren en de invloed ervan op alles.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Agnès de Lestrade

Illustrator
Valeria Docampo   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2023

ISBN
9789462917033

Aantal pagina's
36

Prijs
€22,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le temps des cerises

Vertaler(s)
Siska Goeminne