De zoektocht naar afgelopen dinsdag – Starfell, deel 1

Coverafbeelding van: De zoektocht naar afgelopen dinsdag – Starfell, deel 1

Trefwoord(en)
zoektochten
magie
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

In het magische gezin van Willow is zij een buitenbeentje. Ze heeft maar een kleine magische gave, in vergelijking met haar zussen. Dat vindt ze zelf toch, want verloren dingen terugvinden lijkt helemaal niet indrukwekkend. Tot Moreg Vaine, de meest gevreesde heks van het land, haar hulp nodig heeft. Want afgelopen dinsdag is verdwenen. Niemand herinnert zich nog iets van die dag. En dat is een groot probleem dat heel de magische wereld in gevaar kan brengen. Willow vertrekt met Moreg Vaine en neemt Oswin mee, het monster onder haar bed dat beweert de laatste kobold te zijn maar meer lijkt op een cyperse kat. Moreg zorgt voortdurend voor verrassingen. Zo kan ze via haar magische mantel heel wat spullen uit haar eigen voorraadkamer thuis halen, ze zorgt ervoor dat ze allebei met een bezem kunnen vliegen maar laat zich ook oppakken door de Broeders van Wol, die hekserij uit de wereld willen krijgen. Vanaf dat moment staat Willow er alleen voor. Of toch niet, want tijdens haar zoektocht ontmoet ze een draak, een trol, een man die herinneringen van anderen kan waarnemen en een heksenmeisje die haar willen helpen. En natuurlijk is Oswin er ook nog, want zonder hem zou dit avontuur niet goed kunnen aflopen.

Dit magische avontuur bevat naast de vele fantasy-elementen ook heel wat herkenbare situaties. Zoals de oudere zussen van Willow die haar uitlachen met haar ‘onbenullige’ talent, of haar moeder die haar verhaal niet wil geloven omdat het zo ongeloofwaardig overkomt. Alles speelt zich af in een fantasievol decor, waarbij de dreiging uit onbekende hoek steeds gevaarlijker lijkt te worden. Die spanning is mooi opgebouwd, wat versterkt wordt door de vele onverwachte wendingen in het verhaal. De personages zijn kleurrijk en zorgen voor een bont allegaartje dat een gevaarlijke klus tot een goed einde moet brengen. Magie is overal aanwezig. Daarbij toont Willow dat ze zelfs met haar onbeduidend lijkende talent heel wat in haar mars heeft.
De vlotte vertelstijl en de mooie spanningsboog zorgen voor een boeiend en fantasievol avontuur, waarin ook humor niet ontbreekt.
Een geslaagde start van een fantasievolle reeks.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Dominique Valente   

Illustrator
Sarah Warburton   

Uitgeverij
Veltman   


Reeks
Starfell

Jaartal
2020

ISBN
9789048318469

Aantal pagina's
299

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Starfell – Willow Moss and the Lost Day

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels