De Zevensprong

Meester Frans van der Steg is heel geliefd bij zijn leerlingen. Dat komt vooral door de spannende verhalen die hij regelmatig vertelt. De hoofpersoon in die verhalen, Frans de Rode, lijkt erg op de meester behalve dan dat Frans de Rode alles durft. Maar wanneer Frans op een dag geen verhaal weet te verzinnen, begint hij lukraak over een brief te vertellen. Hij vertelt de kinderen dat hij aan het wachten is op een geheimzinnige brief die het begin betekent van een groots avontuur. Wanneer die avond er daadwerkelijk een brief voor Frans op de mat valt, kan hij zich nog niet voorstellen welke onwaarschijnlijke gebeurtenissen er zullen volgen.

Dragt, die wereldberoemd werd met haar boek De brief voor de koning, schreef nog een memorabel boek. Ditmaal vindt het verhaal in het heden (de jaren zestig van de vorige eeuw) plaats en hoewel er sprake is van een graaf en een zelfbenoemde tovenaar, zijn de ridders en jonkvrouwen ver te zoeken. Toch is ook De Zevensprong een fantasierijk en spannend avonturenverhaal. Het verhaal is opgebouwd rond het kinderversje ‘De Zevensprong’. Zeven hoofdstukken vertellen het verhaal van meester van der Steg, Geert-Jan, een eeuwenoude schat en een gevaarlijk complot. De eerste hoofdstukken maken deel uit van een lange opbouw naar de eigenlijke actie. Dragt maakt gebruik van een verwarrende schrijfstijl om de verwarring van de meester duidelijk te maken. Een knap staaltje schrijftalent maar niet echt aangenaam om te lezen. Maar wanneer Frans van der Steg les begint te geven aan Geert-Jan gaat het verhaal in vliegende vaart verder. De originele zwart-witte tekeningen van Dragt passen perfect bij de geheimzinnige historie.

Voor fans van De brief aan de koning zal het ontbreken van ridders en paarden misschien een gemis zijn, maar voor ieder ander is De Zevensprongeen vermakelijk en spannend avonturenverhaal.

Mathilde Lemm - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Tonke Dragt

Illustrator
Tonke Dragt

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025872137

Aantal pagina's
304

Prijs
€15