De zeepridder en de heks van heinde en ver

Coverafbeelding van: De zeepridder en de heks van heinde en ver

Trefwoord(en)
ridders
prinsessen
heksen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Roger de Sein Tro Pee, alias de zeepridder, is terug van weggeweest. Het eerste boek over hem verscheen in 2012, nu is er een al even hilarisch vervolg op dat je makkelijk op zich kan lezen.
De zeepridder en prinses Lucy hebben ondertussen (sinds een jaar) een zoon, Max. Terwijl Lucy vertrekt naar het paleis van ijs voor het prinsessenbal, poetst de zeepridder het ganse kasteel en past hij ook op Max. Maar dat loopt niet zoals hij verwachtte… Max brult en schreeuwt als hij honger heeft en de eetpartij verloopt erg chaotisch en niet zo netjes… Met zijn broek vol stinkt hij uren in de wind. En de zeepridder, die valt flauw… Radeloos gaat hij naar de heks in het bos van heinde en ver voor goede raad. Maar de heks blijkt niet thuis te zijn. Zij is ook naar het prinsessenbal. Maar niet om te dansen…
De achtervolging wordt ingezet. Op het einde wordt het een race tegen de tijd… Zal de zeepridder de prinsessen kunnen redden? En wat met Max? En wat met de heks? …

Weer slaagt Kristien In-‘t-Ven er met verve in om met eenvoudige woorden en korte zinnetjes een spannend verhaal op te bouwen met veel fantasie en onverwachte wendingen en een spannend en deugddoend slot.
De humor geeft het verhaal een relativerende, absurde toon. Daardoor is dit hilarische verhaal niet alleen leuk voor kinderen, maar even goed voor volwassenen die een regelmatige grinnik niet zullen kunnen onderdrukken.
Mattias De Leeuw maakt het boek helemaal af met zijn kleurrijke prenten boordevol fantasie. Hij tekent met speelse lijnen en kleurt deze in met veel plezier en al evenveel zwier. Hij geeft met zijn prenten een eigen toets aan het verhaal en vult het zo aan met originele invallen en grappige details.
De twee samen, tekeningen en tekst, maken dit verhaal weerom tot een lees- en kijkfeest voor groot en klein. En zeker voor beginnende lezers!

Genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury 2015-2016 voor groep 2 (6 tot 8 jaar).

Eric Vanthillo - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien In-‘t-Ven

Illustrator
Mattias De Leeuw   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2014

ISBN
9789401418621

Aantal pagina's
127

Prijs
€14,99