De wraak van het beest – Bethany en het Beest, deel 2

Coverafbeelding van: De wraak van het beest – Bethany en het Beest, deel 2

Trefwoord(en)
wraak
gemeen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Weesmeisje Bethany en Peregrinus Pincet hebben het Beest dat bij Peregrinus op zolder woonde verslagen. Of dat denken ze toch. Maar hun vriendin Claudette, de papageaai die het Beest opat, lijkt problemen te krijgen. Terwijl Peregrinus en Bethany moeite doen om hun leven te beteren en goede dingen te doen voor anderen, verandert Claudette langzaam. Het Beest zit in haar en neemt langzaam maar zeker haar wil over. En het Beest wil niet dat Bethany en Peregrinus goed doen. Ze moeten slecht zijn, en slecht blijven. Kortom, het Beest wil wraak.

Na het spannende en humoristische verhaal over het Beest in ‘Bethany en het Beest’ is er nu een even spannend vervolg. Want uiteraard is het Beest niet verslagen. Zijn negatieve krachten zitten ook in alle spullen die het jarenlang voor Peregrinus uitspuwde. Dus wanneer Bethany het huis opruimt en de spullen weggeeft, komt iedereen daarna klagen en alles terugbrengen. Het is erg grappig om te lezen hoe al die spullen hun negativiteit tonen. Ook grappig zijn de eerste pogingen van Bethany en Peregrinus om goed te doen voor anderen. Ze hebben immers geen idee hoe ze dat moeten doen. Naast de belevenissen van Peregrinus en Bethany krijgt de lezer ook een terugblik naar de eerste ontmoeting van Peregrinus met het Beest. Een korte voorgeschiedenis om het leven van Peregrinus en het Beest beter te begrijpen.
Het geheel is opnieuw een aaneenschakeling van grappige en spannende momenten. En hun avonturen zijn nog niet voorbij want er is alweer een vervolg gepland. Heerlijk!
Een te gek avontuur van een weesmeisje dat graag gezien wil worden en een vriendschap die steeds sterker wordt.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jack Meggitt-Phillips

Illustrator
Isabelle Follath   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Bethany en het Beest

Jaartal
2021

ISBN
9789045125534

Aantal pagina's
281

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Beast and the Bethany

Vertaler(s)
Robbert-Jan Henkes